Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΔΣ ΚΑΙ ΔΟΕ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΔΣ ΚΑΙ ΔΟΕ


Μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα (απουσία αγώνων και πολιτικών διαδικασιών - η πιο άμαζη γσ των τελευταίων χρόνων)- έγιναν οι εκλογές την 1η Ιουνίου.
Η πόλωση για την πρωτιά, οι έντονες πιέσεις και τα ψεύτικα διλήμματα περί “χρήσιμης” ψήφου, καθώς και οι εκδουλεύσεις από τον αιρετό της ΔΑΚΕ, ο οποίος επένδυσε εκτός των άλλων και στη συναινετική λειτουργία του δσ μαζί με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ) κάτι σαν συγκυβέρνηση με κλίμα ομοψυχίας και ομοφωνίας,οδήγησαν στη σημαντική άνοδο της ΔΑΚΕ και στην πτώση του ΠΑΜΕ το οποίο κρατήθηκε οριακά στην πρώτη θέση για να διεκδικήσει ξανά τη θέση του προέδρου στο νέο δσ.
Από την άλλη το ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) κατέγραψε μεγάλη πτώση κυρίως λόγω των προσωπικών αντιθέσεων στο εσωτερικό του -κινδύνεψε να παρουσιαστεί διασπασμένο- έτσι κάποιες ψήφοι του πήγαν στο ΠΑΜΕ και κάποιες έπεσαν λευκές.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ( σχήμα που συμμετέχουν οι ΑΓ. ΚΙΝΗΣΕΙΣ) ανέβασε τις ψήφους της σε 28, έχοντας μια ικανοποιητική παρουσία και παρέμβαση (όχι μόνο εκλογική) κυρίως λόγω της διάδοσης της άποψής της με συζητήσεις και σύνδεσης με νέους αγωνιστές συναδέλφους (ειδικότητες-αναπληρωτές) που αποτελούν το κομμάτι που βάλλεται περισσότερο. Αυτό μας δίνει ευθύνες και δημιουργεί όρους για την συνέχεια στα ζητήματα που έχουμε μπροστά (αξιολόγηση κλπ)
Να σημειώσουμε ότι στο σύλλογό μας οι εκλογές για δσ και αντιπροσώπους στη ΔΟΕ γίνονται με ΜΙΑ κάλπη- πράγμα που όλοι το “καταδικάζουν” αλλά όλοι επικαλούνται το καταστατικό για να μην αλλάξει γιατί τους βολέυει.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Ψήφισαν 362 Λευκά 9 Άκυρα 5

2017 δσ ΔΟΕ 2015 δσ ΔΟΕ


ΑΓ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ 130 (3) (2) 156 (3) (1)


ΔΑΚΕ 124 (3) (2) 76 (2) (1)


ΔΗΣΥ 65 (1) (-) 88 (2) (1)



ΑΓΩΝΙΣΤ.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 28 (-) (-) 18 (-) (-)

Δεν υπάρχουν σχόλια: