Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ,
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.

    ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 Σεπτέμβρη 6μ.μ στην πλατεία της Αγοράς

Συνάδέλφισσες και συνάδελφοι,
 Ο πρωθυπουργός  Τσίπρας περιοδεύει στην Κρήτη επιδιώκοντας, για άλλη μια φορά με ηχηρά λόγια για ανάπτυξη και επενδύσεις να παραμυθιάσει τον κοσμάκη με ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες.
Είναι πια σε όλους ορατό ότι η λεγόμενη ανάπτυξη δεν είναι τίποτα άλλο παρά αύξηση της κερδοφορίας για τους λίγους πάμπλουτους- ντόπιους και ξένους, μια κερδοφορία που θα προέλθει απ’ το παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων. Ανάλογες και οι υποσχέσεις της αντιπολίτευσης, ενώ από κοινού υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ΕΕ και ΔΝΤ.
Είναι σε όλους ορατό ότι, παρά τις ταχυδακτυλουργίες των στατιστικολόγων και της κυβέρνησης, η ανεργία αυξάνει δραματικά και δίπλα της η μερική απασχόληση, η «μαύρη», η ελαστική και η απλήρωτη εργασία. Οι εργαζόμενοι βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα.

Στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση και στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι περσινές αλλαγές σε δημοτικό- γυμνάσιο συμπληρώνονται φέτος με τις εξαγγελίες για το ‘Νέο Λύκειο’ και τις συνεχείς «ελέω ΕΣΠΑ» αλλαγές στα ΕΠΑΛ. Βασικός στόχος: περισσότερες εξετάσεις για τους μαθητές, λιγότερες θέσεις για τους καθηγητές. Η μείωση των ωρών στα προγράμματα σπουδών, οι συγχωνεύσεις τομέων , οι ενοποιήσεις ειδικοτήτων, το «τέντωμα» των αναθέσεων θα οδηγήσουν στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών αλλά και στην απόλυση (μέσω της μη πρόσληψης) χιλιάδων αναπληρωτών που δούλευαν χρόνια και πια δεν είναι «απαραίτητοι». Δεν είναι τυχαίο ,ότι από τις 15000 προσλήψεις αναπληρωτών,(από τις 110000  αιτήσεις), μόνο οι  περίπου 900 είναι γενικής παιδείας στη Δευτεροβάθμια!!!. Οι δε διορισμοί  μονίμων εκπαιδευτικών ,όλο και απομακρύνονται
Την ίδια ώρα καταρρέουν οι μύθοι  της  «ΕΕ της ευμάρειας» και του «ΝΑΤΟ της ασφάλειας». Το  βάθεμα της εξάρτησης στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς και η παραχώρηση του τόπου μας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών  σε συνδυασμό με την όξυνση των ανταγωνιστών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές μόνο πολεμικούς κινδύνους εγκυμονεί για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.. Ιδιαίτερα στα Χανιά η ανακοίνωση απ’ τον πρέσβη των ΗΠΑ  για αναβάθμιση  και επέκταση των βάσεων στο Ακρωτήρι και στη Σούδα  δεν αφήνει αμφιβολία για τις επικίνδυνες μέρες που μας ετοιμάζουν.
 Συνάδελφοι, Έτσι δεν θα πάνε τα πράγματα! θα πάνε πολύ χειρότερα, αν δεν…
*      Ορθώσουμε το ανάστημά μας! Αν δεν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που κρύβουμε, οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
*      Και έχουμε δύναμη- η ιστορία το αποδεικνύει. Όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις που βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο (ωράριο, μόνιμη και σταθερή δουλειά, ασφάλιση, σύνταξη, περίθαλψη, δωρεάν εκπαίδευση,…) δεν μας χαρίστηκαν. Τα κερδίσαμε οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας.
*      Μπορούμε να τα κερδίσουμε πάλι! Φτάνει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, παραμερίζοντας τους αυτόκλητους Μεσσίες. Να ξαναοικοδομήσουμε συλλογικότητες. Να οργανωθούμε. Να βαδίσουμε το δικό μας δρόμο- το δρόμο της Αντίστασης και της Διεκδίκησης- το δρόμο της Αναμέτρησης μ’ αυτούς που μας γυρίζουν πίσω έναν αιώνα!

Ενόψει του ερχομού του πρωθυπουργού στα Χανιά
Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη , στις 6μ.μ στην πλατεία της Αγοράς  συλλογικότητες της πόλης καλούν σε  συγκέντρωση καταγγελίας της πολιτικής της εξάρτησης και της εξαθλίωσης
Να είμαστε όλοι εκεί !
                                                         Χανιά 19-09-2017



Δεν υπάρχουν σχόλια: