Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΕΚΛΟΓΕΣ2017 ΨΗΦΟΙ
ΕΚΛΟΓΕΣ2016 ΨΗΦΟΙ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
111 (-)
110 (-)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
174 (1)
192 (1)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΠΑΜΕ
211 (1)
200 (2)
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
160 (1)
165 (1)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΑΚΕ)
116 (1)
127 (1)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ( ΣΥΝΕΚ)
322 (2)
344 (2)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ*
235 (2)
-
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΠΑΣΚ)
175 (1)
210 (2)



ΨΗΦΙΣΑΝ
1604
ΛΕΥΚΑ -ΑΚΥΡΑ
100
ΕΓΚΥΡΑ
1504


Η συμμετοχή στις εκλογές για ΔΣ ήταν αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Φέτος ψήφισαν 1604 ενώ πέρυσι 1430 εκπαιδευτικοί δηλαδή 174 παραπάνω. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που έχουν να κάνουν με την κινητοποίηση τόσο των παρατάξεων όσο και των διάφορων διοικητικών μηχανισμών. Επίσης η εμφάνιση ενός νέου σχήματος που συγκροτήθηκε από αναπληρωτές της ειδικής αγωγής το οποίο κινήθηκε με ψηφοθηρική αντίληψη στη σχετικά μεγάλη προεκλογική περίοδο, επέδρασε στην προσέλευση κάποιων συναδέλφων αναπληρωτών που άλλα χρόνια απείχαν. Ωστόσο η προσέλευση στη εκλογοαπολογιστική συνέλευση ήταν πολύ μικρή πράγμα που έδωσε αφορμή σε διάφορους και μάλιστα υποψήφιους αριστερών σχημάτων να θέσουν ξανά το θέμα της κατάργησης της συνδικαλιστικής άδειας την ημέρα των εκλογών.

Όλες οι παρατάξεις-εκτός των Αγωνιστικών Κινήσεων και του ΠΑΜΕ- έχασαν και σε ψήφους και σε ποσοστά, πράγμα που δείχνει ότι την αύξηση της συμμετοχής την καρπώθηκε η νέα παράταξη ‘’Εκπαιδευτικοί Μπροστά’’. 

Η Εκπαιδευτική Προοπτική με την οποία εκπροσωπείται η κυβέρνηση και που έχει εδώ και πολλά χρόνια το προεδρείο του ΔΣ δεν κατάφερε να ανακόψει την πτωτική της πορεία. Δεν βοήθησε φαίνεται, όσο περίμεναν, το γεγονός ότι ο πρόεδρος του σωματείου είναι ταυτόχρονα αιρετός και πήρε μέρος σε όλες τις κρίσεις των νέων διευθυντών των σχολείων.

Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ δεν φαίνεται να εισπράττουν από το κλίμα δυσαρέσκειας στην πολιτική της κυβέρνησης. Αντίθετα πήραν λιγότερους ψήφους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Η Αγωνιστική συσπείρωση (ΠΑΜΕ) είχε αύξηση σε ψήφους αν και έχασε μια έδρα στο ΔΣ. Αρκετά μεγάλη πτώση είχε και η Αγωνιστική Παρέμβαση και μικρότερη η Αριστερή Παρέμβαση Συσπείρωση. Αυτές οι μεταβολές θεωρούμε σχετίζονται περισσότερο με την εμφάνιση του νέου σχήματος που επηρέασε σημαντικά τις δυνάμεις όλων των σχημάτων, άλλων λιγότερο και άλλων περισσότερο.

Όσο αφορά το σχήμα ‘’Εκπαιδευτικοί Μπροστά’’ πρόκειται για ένα σχήμα που οι επικεφαλείς τους εκμεταλλεύονται το πρόβλημα και τη αγωνία του πιο κτυπημένου κομματιού του κλάδου των αναπληρωτών και ψαρεύουν στα θολά νερά, αποκρύπτουν με επιμέλεια τις συντηρητικές θέσεις τους για την αξιολόγηση, την μαθητεία ,το νόμο Γαβρογλου και όταν πιεστούν μιλούν για τροποποίηση και όχι κατάργηση των νόμων που τους έχουν καταδικάσει στην ανεργία και στην εργασιακή ανασφάλεια. Μιλούν ξεδιάντροπα για συνδικαλισμό χωρίς κόμματα την ίδια στιγμή που βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια με τους Συριζαίους και τους Πασόκους, με αυτούς δηλαδή που η πολιτική των κυβερνήσεων τους στέλνει στην ανεργία και στο περιθώριο. 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις κατάφεραν και όχι μόνο διατήρησαν αλλά και ανανέωσαν την δύναμη τους, αποτέλεσμα που αποτιμάμε ως πολύ θετικό στις παρούσες συνθήκες. Επηρεάστηκαν από το σχήμα των αναπληρωτών. όμως κέρδισαν αρκετό νέο κόσμο. Στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν για πρώτοι φορά νέοι συναγωνιστές που βοήθησαν αρκετά την παρέμβαση μας .Οι Αγωνιστικές Κινήσεις πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στα περισσότερα σχολεία της πόλης του Ηρακλείου και ανέδειξαν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν, με την επίθεση της κυβέρνησης των και ιμπεριαλιστών ,τις βασικές πλευρές της άποψης μας και τη διέξοδο που βλέπουμε. Ανέδειξαν την αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός μαζικού κινήματος που θα έχει απαλλαγεί από τη σαβούρα των απόψεων του ρεφορμισμού. Τόνισαν την αναγκαιότητα της πλατιάς κοινής δράσης όλων εκείνων των δυνάμεων που παλεύουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Εφέτος οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και το πρωτοδικείο δεν προχώρησαν στο μοίρασμα των εδρών του Δ.Σ, έπειτα προφανώς από τη περσινή παρέμβαση του ΠΑΜΕ με δικηγόρο για να εφαρμοστεί η ενισχυμένη αναλογική του ν.1264και να αλλάξουν τα αποτελέσματα υπέρ τους (με αυτό τον τρόπο είχαν καταφέρει να πάρουν δεύτερη έδρα από τις Αγωνιστικές Κινήσεις). Απλά καταμέτρησαν τους ψήφους και τους σταυρούς και ανέθεσαν στις παρατάξεις να κάνουν την κατανομή των εδρών. Έγινε λοιπόν συνάντηση με αυτόν τον σκοπό και έτσι θέσαμε ξανά από την πλευρά μας το ζήτημα της εφαρμογής του καταστατικού του σωματείου κόντρα στον νόμο του κράτους για έλεγχο των σωματείων. Νιώσαμε πολύ μοναξιά. ΣΥΝΕΚ,ΠΕΚ,ΠΑΜΕ ΔΑΚΕ,ΕΚΠ.ΜΠΡΟΣΤΑ υπέρ του νόμου1264. Χλιαρά οι Παρεμβάσεις συμφώνησαν απλά μαζί μας, αλλά η στάση τους δεν ήταν αυτή που κατά τη γνώμη μας απαιτεί το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: