Αντίσταση - οργάνωση – αγώνας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθοί, ασφάλιση-περίθαλψη, σπουδές, ελευθερίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Με σωματεία όργανα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην υποταγή, τη συνδιαχείριση και το συμβιβασμό

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
           
2017   ΔΣ ΕΛΜΕ
2017 ΝΤ ΑΔΕΔΥ
2017 Αντ. ΟΛΜΕ
2015
ΔΣ   ΕΛΜΕ
Ψήφισαν
 818
 818
 718
 813
Λευκά -Άκυρα
 53
   65
 44
  53
Αγωνιστικές Κινήσεις
Εκπαιδευτικών
24
30   (2)
25
 38
 Ενωτική Πρωτοβουλία
  219(2).
189 (10)
180(2)
206(2)
 ΣΥΝΕΚ
 163(2).
184 (10)
 178(2)
226(2)
Παρέμβαση Εκπαιδευτικών
Για τη Ρήξη και την Ανατροπή
  83(1)
75 (4)
  81(1)
68 (1)
Πρωτοβουλία Παρέμβαση
Εκπαιδευτικών
 89(1)
81 (4)
 70(1)
83 (1)
Αγων. Συσπείρωση
Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ)
63     
65 (4)
 74(1)
64  .
  Π.Ε.Κ
24  
25 (1)


Αυτόνομη Ομάδα
Εκπαιδευτικών
100(1)
104 (6)
69      
 75  (1)

Για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ  Χανίων

Η απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών καταγράφηκε και στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ με τη συμμετοχή 15-20 ατόμων και με  την εναγώνια προσπάθεια όλων των  άλλων παρατάξεων να τελειώνει η διαδικασία  για «να μην περιμένουν οι συνάδελφοι που έχουν έρθει να ψηφίσουν» Ένα μικρό δείγμα   το πώς ενθαρρύνεται η λογική της ανάθεσης, αφού οι συνάδελφοι διαχωρίζονται σε «συνδικαλιστές που ασχολούνται με τις συνελεύσεις» και στους «ψηφοφόρους». Σε μια εποχή που  εφαρμόζονται και προωθούνται παραπέρα σαρωτικές ανατροπές σε βάρος των δικαιωμάτων των μαθητών και των εκπαιδευτικών  από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ , χτυπιέται το δικαίωμα στην απεργία και οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες ,η υποβάθμιση της γενικής συνέλευσης σε μια   «αγγαρεία» συμβάλλει στη συκοφάντηση του δικαιώματος της συνδικαλιστικής άδειας  για τη Γενική Συνέλευση και όχι για τις εκλογές, η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για ουσιαστική συζήτηση για το «τι μπορούμε να κάνουμε για να αποκρούσουμε την επίθεση στα δικαιώματα μας», ακόμα περισσότερο που την επόμενη μέρα είχε προκηρυχθεί η πανελλαδική  απεργία.  
Αυτό βέβαια είναι αποτέλεσμα  δουλειάς χρόνων των φιλοκυβερνητικών παρατάξεων και των ρεφορμιστικών  αφού έχουν αποδεχτεί τη συμμετοχή στις κρατικές εκλογές για τα ΠΥΣΔΕ κλπ και   το υπουργείο δίνει άδεια για να την ψηφοφορία!!! , με το  συνδικαλισμό των εικονικών αγώνων των συνδικαλιστών που καλλιεργούν την ανάθεση και το δέος απέναντι τους, αφού  κάνουν αυτό που « δεν μπορεί» να κάνει ο απλός εργαζόμενος. «Απεργούν  αντί για εμάς», «Αγωνίζονται για εμάς».Παράλληλα με μια ακατάσχετη προτασεολογία απ’ το ύψος των μισθών, τη «μη κρατική αξιολόγηση», το «ενιαίο σχολείο» κλπ. Πρακτική που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα απ’ το ΠΑΜΕ και τις Παρεμβάσεις.
Με τις αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν για τον ερχομό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις κοινοβουλευτικές εναλλαγές,  οι οποίες  συνεχίζουν να καλλιεργούνται.
Στη γενική συνέλευση λοιπόν  μάθαμε ότι ο απολογισμός του ΔΣ  υπερψηφίστηκε με διπλή τη ψήφο του προέδρου  ( αστικές πρακτικές από …..αγωνιστικές δυνάμεις,   Πρωτοβουλία Παρέμβαση και Ενωτική Πρωτοβουλία!!!!  ), ο δε οικονομικός απολογισμός δεν είχε καν συζητηθεί στο ΔΣ. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για το σύστημα και τις παρατάξεις που το στηρίζουν (,ΣΥΝΕΚ)  και τις δυνάμεις που στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης  «αντιπολιτευόμενες» ΑΟΚ και ΠΕΚ!
Τα αποτελέσματα κατέγραψαν άνοδο και των 3 παρατάξεων που δηλώνουν Παρεμβάσεις, αλλά και την άνοδο των συντηρητικών δυνάμεων ΑΟΚ.  Επίσης συνεχίστηκε η «παράδοση» οι αιρετοί, οι οποίοι συμμετέχουν στη διοίκηση   να είναι στους πρώτους σε σταυρούς ( ΣΥΝΕΚ, Ενωτική Πρωτοβουλία), όπως το ότι  στο ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΚ  ήταν έντονη η παρουσία των διευθυντών. Το ΠΑΜΕ δεν έβγαλε την έδρα που διεκδικούσε.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών με τις παρεμβάσεις τους  στα σχολεία και την παρουσία  τους όλα αυτά τα χρόνια  επεδίωξαν να αναδείξουν την αναγκαιότητα του  συλλογικού μαζικού αγώνα και της  αντίστασης  σαν τη μοναδική διέξοδο στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα μας  στη ζωή. Ένας δρόμος δύσκολος, όπως ανέφεραν στις συζητήσεις και οι συνάδελφοι, αφού κυριαρχεί η απογοήτευση και η ηττοπάθεια. Ένας δρόμος  όμως αναγκαίος, κόντρα στις λογικές και πρακτικές της ανάθεσης, του «μικρότερου κακού», και  της ακατάσχετης  προτασεολογίας για να «βγούμε απ’ την κρίση». Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει, ότι αυτή η άποψη  των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών είναι μειοψηφία, ταυτόχρονα όμως χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρο τα  κοινοβουλευτικά επιχειρήματα περί «χαμένης ψήφου», το ποια παράταξη θα είναι στο ΔΣ ή  θα είναι η πρώτη δύναμη κλπ. Αυτό καταγράφεται και στα διαφορετικά αποτελέσματα για ΔΣ και ΑΔΕΔΥ. Οι συνάδελφοι που ψήφισαν και στήριξαν τις προσπάθειες των Αγωνιστικών Κινήσεων, αλλά πολύ περισσότερο η πραγματικότητα που βιώνουμε και όλα αυτά  που έρχονται μας δεσμεύουν να συνεχίσουμε για να συμβάλλουμε στο άνοιγμα του δρόμου της αντίστασης και της διεκδίκησης  όλων όσων μας ανήκουν.
            Συνάδελφοι,  οι εκλογές τελείωσαν. Οι πραγματικοί συσχετισμοί καταγράφηκαν την επόμενη μέρα στην πανελλαδική απεργία, όπου η συμμετοχή  και στην απεργία και στη διαδήλωση ήταν  πολύ μικρή. Απέναντι μας όμως  έχουμε μια κυβέρνηση ,υπηρέτη ξένων και ντόπιων αφεντικών που θέλει να τους παραδώσει  το λαό και τους   εργαζόμενους χωρίς κανένα εργασιακό, κοινωνικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό δικαίωμα. Όσο παγιώνεται το κλίμα της ηττοπάθειας  και τελικά της υποταγής η κυβέρνηση, τα αφεντικά της και οι σύμμαχοι της θα αποθρασύνονται. Μ’ αυτή την έννοια είναι χρέος μας  να σπάσουμε  αυτόν τον εγκλωβισμό και να βγούμε από  το τέλμα, να παλέψουμε ενάντια στην εμπέδωση  του κλίματος ήττας, υποστηρίζοντας τη θεμελιώδη αρχή  της ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. 
Χανιά , 16-12-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: